Carucha Schwencke - Den Haag, psychosociale therapie, mindfulness en coaching
English
Dutch

Burn-out / Mantelzorger?

VMBN categorie 1 trainer


Met een verwijzing vergoed

 

Leven, Werken & Chronisch Ziek

Een 8-weekse Breathworks Mindfulnessprogramma met de adem als sleutelrol ter verzachting en ondersteuning bij chronische klachten en/of fysieke beperkingen zoals:

• artritis, reuma, fybromyalgie • kanker, postoperatieve pijn
• ziekte van Lyme • zenuwaandoeningen
• MS, ziekte van Parkinson • rugpijn, spierspanning
• chronisch vemoeidheidssyndroom • herstellende / re-integratie na ziekte

Ervaarbare adem
Het Breathworksprogramma legt de nadruk op het ervaren van de adembeweging als bron voor het integreren van mindfulness in het dagelijks leven. Aandachtig van de adem als meditatieoefening leert ons inzetten wat passend is in het moment, met oog voor de mogelijkheden naast de beperkingen die er zijn.

Mildheid en vriendelijkheid leren ontwikkelen staan eveneens centraal binnen Breathworks. De vriendelijkheidsmeditatie leert de deelnemers ervaren hoe zij vanuit een milde, liefdevolle grondhouding de weerstand tegen ziekte en pijn emotioneel kunnen verzachten.

Mindful movement in de vorm van zachte bewegingsoefeningen en het ontwikkelen van een op-maat-ondersteunend levensritme maken het programma compleet.

Het programma is voor iedereen toegankelijk ongeacht je lichamelijke klachten en zonder verwijzing van een arts of andere instantie. Ervaring met meditatie of yoga is niet nodig. Enkel je bereidheid om het hele programma te volgen, inclusief het oefenen thuis (45 minuten per dag).
De lijst hierboven is niet volledig en je kan altijd bij ons terecht voor informatie en met jouw vragen.

De Breathworks mindfulness programma's vinden hun oorsprong in de persoonlijke ervaring van Vidyamala Burch die mindfulness heeft gebruikt om zelf om te leren omgaan met ernstige chronische rugpijn vanaf jonge leeftijd.

Data tref je op de activiteitenkalender.  Individuele begeleiding mogelijk.

Meer lezen over Breathworks?
Kijk op www.breathworks.nl of www.breathworks-mindfulness.org.uk


Deel met je vrienden via:

Site voor het laatst gewijzigd op 21-08-2017
Vind ons op Google+ Google