Carucha Schwencke - Den Haag, psychosociale therapie, mindfulness en coaching
English
Dutch


'Met haar directe en ook warme benadering kon ik in alle veiligheid een volgende stap zetten naar ander werk.'
 

Carucha Schwencke 

Gepassioneerd en oprecht nieuwsgierig ben ik voortdurend op zoek naar wat mensen beweegt, motiveert en verbindt.
Gefascineerd, vol vragen en geraakt door waardevolle ontmoetingen, zet ik mij in om talent zichtbaar te maken en tot zijn recht te laten komen. Een drijfveer die mij telkens in contact brengt met professionals, leraren, collega's en vrienden, waarin ik een carrièreswitch heb gemaakt en nu in mijn praktijk anderen begeleid.

Kleurrijke achtergrond
Met een Nederlandse-Cubaanse achtergrond en een Engelstalige opvoeding in het buitenland, heb ik een ruimdenkende levensvisie mogen ontwikkelen. Vanuit deze scherpe en warme cultuur sensitieve houding vind ik snel aansluiting binnen onze kleurrijke samenleving en verscheidenheid aan culturen. Na een carrière in het bedrijfsleven heb ik  de overstap gemaakt naar een kunsteducatieve instelling, waar ik tot 2012 als verzuim- en re-integratiecoördinator werkzaam ben geweest.

Contemplatieve werkwijze
De contemplatieve benadering beziet ieder mens als creatief, vindingrijk, en met van nature een gezond 'innerlijk' verstand. Therapeutische kennis binnen de westerse psychologie, meditatie en psychologische inzichten uit het boeddhisme komen hierin samen.

Van klacht naar kracht benadering in het hier en nu
De nadruk ligt op het inzetten van wat iemand goed af gaat, op zoek naar omstandigheden waaronder hij/zij als mens kan floreren. Ik werk in het hier en nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen uit het verleden, met erkenning voor de aanwezige pijnpunten.

Scholing en meditatie ervaring
Ik blijf me voortdurend ontwikkelden en volg regelmatig aanvullende bij- en nascholing.
Klik hier voor mijn volledige CV.

Als mediatiestudent volg ik regelmatig in binnen- en buiteland studie- en mediatieretraites bij gerenommeerde leraren binnen de boeddhistische traditie. In 2002 nam ik ruim drie maanden deel aan een intensieve meditatieretraite op Holy Island aan de westkust van Schotland.


 


Deel met je vrienden via:

Site voor het laatst gewijzigd op 22-01-2020