Carucha Schwencke - Den Haag, psychosociale therapie, mindfulness en coaching
English
Dutch

Carucha Schwencke 

Gepassioneerd en oprecht nieuwsgierig ben ik 
voortdurend op zoek naar wat mensen beweegt, motiveert en verbindt.

Een drijfveer die mij telkens in contact brengt 
met bezielende professionals en inspirerende medemensen.

Waarin ik een carrièreswitch heb gemaakt van het bedrijfsleven naar een HR-functie binnen de kunsteducatieve sector, en tot slot van een drukke praktijk in Den Haag naar online begeleiding vanaf het Franse platteland. 

Kleurrijke achtergrond
Met een Nederlands-Cubaanse achtergrond en een Engelstalige opvoeding in het buitenland, heb ik een ruimdenkende levensvisie mogen ontwikkelen. Vanuit deze cultuur sensitieve houding vind ik snel aansluiting binnen onze kleurrijke samenleving met een verscheidenheid aan culturen.

Van klacht naar kracht benadering in het hier en nu
Een mens bestaat niet alleen uit gedachtes, en het lichaam staat nooit op zichzelf. Bovendien is ieder mens uniek en iedere situatie weer anders. Daarom hanteer ik geen vaste methoden of protocollen.

De nadruk ligt op het inzetten van wat iemand goed af gaat, op zoek naar omstandigheden waaronder hij/zij als mens kan floreren. Ik werk in het hier en nu, zonder voorbij te gaan aan de ervaringen uit het verleden, met erkenning voor de aanwezige pijnpunten.

Integratieve werkwijze
Mijn voorkeur gaat uit naar het werken vanuit een integratief begeleidingsmodel. Therapeutische modellen binnen de westerse psychologie, de oplossingsgerichte benadering, aandachtgerichte cognitieve therapie (MBCT) en de contemplatieve psychotherapie komen hierin samen. Daarnaast maken inzichten uit de boeddhistische psychologie en meditatie mijn werkwijze compleet.

Scholing en meditatie ervaring
Ik blijf me voortdurend ontwikkelden en volg regelmatig aanvullende trainingen, bij- en nascholing. Klik hier voor mijn volledige CV.

Als mediatiebeoefenaar volg ik sinds 1998, in binnen- en buiteland, regelmatig studie- en meditatieretraites bij gerenommeerde leraren binnen de boeddhistische traditie. In 2002 nam ik, aan de westkust van Schotland, ruim drie maanden deel aan een intensieve meditatieretraite op Holy Island .

Ik  voltooide een driejarig meditatieprogramma gericht op de studie en beoefening van Shamatha/Vipashyana/Mahamoedra bij studie- en retraitecentrum Kagyu Yeunten Gyamtso Ling, in België en als voormalig bestuurslid bij Stichting Sakya Thegchen Ling Den Haag volg ik hun online studieprogramma's.

 


Deel met je vrienden via:

Site voor het laatst gewijzigd op 15-01-2024