Carucha Schwencke - Den Haag, psychosociale therapie, mindfulness en coaching
English
Dutch

Vergoedingen 2020

Vanaf 1 januari 2019 worden de mindfulnesstrainingen volledig vergoed bij licht-depressieve en burn-outklachten vanuit alle aanvullende pakketten van VGZ.

Consulten van bij de beroepsverenigingen LVPW en/of RBCZ aangesloten psychosociaal therapeuten worden door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed uit de aanvullende verzekering.

Het eigen risico is niet van toepassing op de zorg die wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Klik hier voor het overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Vergoeding Mindfulness bij burn-out klachten
Verzekeraars VGZ , Univé , Umcz , IZA Gezond Samen en IZA vergoeden circa € 350,- van de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT-training (check de polis voor de precieze bedragen).
Een verwijzing van huisarts of bedrijfsarts is noodzakelijk en geldt uitsluitend voor categorie 1 gecertificeerde Mindfulnesstrainers die geregistreerd staan bij de VMBN .

Erkende Beroepsverenigingen
Een aantal zorgverzekeraars erkennen geregistreerde leden van de LVPW en/of RBCZ als gekwalificeerde hulpverleners. Dit geldt ook voor gecertificeerde Mindfulnesstrainers die geregistreerd staan bij de VMBN. Staat jou verzekeraar er niet bij neem dan contact met hen op om na te vragen of zij psychosociale therapie en/of Mindfulnesstrainingen vergoeden.

Vergoeding door werkgevers
Is je hulpvraag werk gerelateerd dan zijn werkgevers vaak bereid, ter voorkoming van langdurig verzuim, de kosten van begeleiding voor hun werknemers (deels)te vergoeden. Zo is er ook, in het kader van de Wet Poortwachter, geld beschikbaar voor re-integratiebegeleiding.

Coulanceverklaring
In sommige gevallen vergoeden zorgverzekeraars op basis van een individuele coulanceverklaring.
Indien nodig kan ik een coulanceverklaring opstellen.


Deel met je vrienden via:

Site voor het laatst gewijzigd op 16-07-2020